Αλέξης Σαββόπουλος

Μια ήττα, πολλές χρήσιμες διαπιστώσεις

Ο Άρης έχει το Σάββατο κόντρα στον Παναιτωλικό ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι. Όχι τόσο για τον στόχο του γιατί δεν έχει κριθεί ακόμη κάτι όσο για την ηρεμία της ομάδας.

Γράφει ο Αλέξης Σαββόπουλος

Για το χθεσινό παιχνίδι στο Περιστέρι μπορεί να ειπωθούν αρκετά πράγματα. Για το πέρα από κάθε προσδοκία κακό πρώτο ημίχρονο με τους μισούς και παραπάνω ποδοσφαιριστές εκτός πραγματικότητας αγώνα, για τις αλλαγές που επιχείρησε ο Παντελίδης και εκ του αποτελέσματος δεν του βγήκαν, για την - στα όρια του ανέκδοτου πλέον- αστοχία στις εκτελέσεις πέναλτι, την χαλαρότητα που αντιμετωπίστηκε από κάποιους το παιχνίδι,το εμφανές πρόβλημα φυσικής κατάστασης και την παιδική αφέλεια όταν δυο φορές Κωνσταντινίδης και Διαμαντόπουλος πάνε να σώσουν τουλάχιστον ένα βαθμό, διαχειρίζεσαι την ανέλπιστη ευκαιρία. Σήμερα θα σταθώ σε κάποιες διαπιστώσεις που μετά από 13 παιχνίδια προκύπτουν αβίαστα και επειδή πλησιάζει ο μεταγραφικός Γενάρης καλό είναι να τις έχουμε κατά νου.

Η πρώτη αφορά τα δυο άκρα της άμυνας. Εκεί υπάρχει ξεκάθαρα θέμα που θα κληθεί ο Αρης να αντιμετωπίσει. Ο Μενέντεθ όσες ευκαιρίες και αν πήρε εσχάτως δεν τις εκμεταλλεύτηκε. Χθες ευθύνεται κατά μεγάλο ποσοστό για το πρώτο γκολ, γενικά είναι πολύ ευάλωτος αμυντικά και χωρίς απαραίτητα να είναι κακός παίκτης, δεν είναι αυτό που ψάχνει ο Άρης και αυτός που θα κάνει τη διαφορά. Ομοίως και στα δεξιά. Ο Σάββας Παντελίδης προσπάθησε με την επιλογή Τζανακάκη να προστατέψει στα δικά μου μάτια τον Κωνσταντινίδη, δεν πήρε πράγματα από τον κρητικό μπακ και μάλλον έκανε καλό στον Κωνσταντινίδη που ήταν από τους 2-3 που μπήκαν στο πνεύμα του αγώνα.

Πάμε τώρα στον Κολάσο. Συμβαίνει συχνά με τους αργεντίνους αλλά ο Άρης δεν μπορεί να τον περιμένει παραπάνω να συνέλθει αφού και ευκαιρίες πήρε και σχεδόν σε όλες κινήθηκε σε ρηχά νερά. Δεν θα σταθώ στην απουσία του σημαντικού για τον φετινό Άρη Ντιγκινί (και ας φάνηκε χθες) αλλά στην προσθήκη ενός παίκτη που θα συνδέει την μεσαία με την επιθετική γραμμή. Ενός box to box κεντρικού χαφ που θα πατάει περιοχή και θα προσθέσει μια ακόμη απειλή για την αντίπαλη εστία. Κάτι μεταξύ οκτώ και δέκα με στοιχεία πιο κοντά στο δέκα.

Το παρατεταμένο ντεφορμάρισμα του Ματέο αναδεικνύει και το πρόβλημα που υπάρχει στους winger. Για να είμαι πιο συγκεκριμένος στην έλλειψη αξιόπιστων εναλλακτικών όταν ο Ματέο αλλά και ο Γκάμα δεν είναι σε καλή μέρα. Ο Ματέο είμαι βέβαιος ότι θα συνέλθει και μου το δείχνει και το κλάμα του χθες στα αποδυτήρια. θα γινόταν όμως πιο εύκολα αν υπήρχε και ένας ακόμη παίκτης ώστε όταν χρειάζεται να κάθεται στον πάγκο.

Από χθες βρίσκεται πάλι στο μάτι του κυκλώνα ο Γιουνές για το δεύτερο δικό του χαμένο πέναλτι. Ανεξαρτήτως αυτού του γεγονότος που είναι πρόβλημα, αν μη τι άλλο ο Αρης χρειάζεται και μια ακόμη επιλογή στην επίθεση. Έναν δεύτερο επιθετικό με άλλα χαρακτηριστικά από αυτά του Τυνήσιου.

Δεν ξέρω σε ποιες θέσεις τελικά θα επιδιώξει ο Άρης να ενισχυθεί τον Γενάρη. Αυτό είναι συνάρτηση των παικτών που θα κληθούν σιγά-σιγά να αποχωρήσουν, του τρόπου που θα συμβεί αυτό αφού θα καθορίσει το διαθέσιμο μπάτζετ που θα έχουν Διαμαντόπουλος και Παντελίδης από τον Θόδωρο Καρυπίδη.

Ο Άρης έχει το Σάββατο κόντρα στον Παναιτωλικό ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι. Όχι ΄τόσο για τον στόχο του γιατί δεν έχει κριθεί ακόμη κάτι (απλά χθες χάθηκε μια ευκαιρία σημαντικής αναρρίχησης) όσο για την ηρεμία της ομάδας. Για την δυνατότητα που θα της δώσει μια νίκη αφενός να μείνει εντός τροχιάς πεντάδας αλλά περισσότερο να δουλέψει πάνω σε πολλούς τομείς που το παιχνίδι της επιδέχεται διόρθωσης. Αν ένα πρόστιμο ή μια διαφορετική συμπεριφορά από τον προπονητή βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση το ξέρουν όσοι διαχειρίζονται την ομάδα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x